Kerkoni Zotin ndersa mund te gjendet,
e thirrni ndersa eshte afer. - Isaia 55:6

   Citime

 

Lluka 9:23: Por ai (Jezusi) u tha atyre: "Nese dikush do te vije pas meje, le ta mohoje vetveten, ta marre cdo dite kryqin e vet dhe te me ndjeke."

"Jezu Krishti nuk erdhi ne bote ti beje njerezit e keqinj te mire. Ai erdhi ne bote ti beje njerezit e vdekur te gjalle" -Leonard Ravenhill

"Kur nuk ke gezim, te duhet ta mbushesh me argetim. Sa me shume gezim te kesh ne Zotin aq me pak nevoje ke per argetim. Argetimi eshte zevendesuesi i djallit per gezimin" -Leonard Ravenhill

"Vetem nje jete, qe shpejt do t'kaloje, vetem cfare behet per Krishtin do te zgjase." ~C.T. Studd

"Te rinjte tane nuk e kane pare kurre krishterimin e vertete" -Leonard Ravenhill

"A mundet nje marinar te ulet nese degjon thirrjen e nje qe po mbytet? A mundet nje doktor te rehatohet dhe ta lere pacientin e tij te vdese? A mundet nje zjarrfikes te ulet, dhe ta lere nje njeri te digjet? A mundet ti te ulesh me boten rreth teje te denuar?"-Leonard Ravenhill

"Rizgjimi eshte kur Perendia lodhet kaq shume qe keqkuptohet dhe keqinterpretohet saqe Ai vendos per ta shaqur veten e tij."-Leonard Ravehill

"Kur ka dicka ne Bibel qe kisha nuk e pelqen, ata e quajne ate legalizem" - Leonard Ravenhill

"Fjalet e ashpera, nese jane te verteta, jane me mire sesa fjalet e buta nese nuk jane te verteta." - C.H. Spurgeon

"Kisha e hershme ishte e martuar me varerine, burgjet dhe persekutimin. Sot, kisha eshte e martuar me prosperitetin, personalitetin dhe popullaritetin." - Leonard Ravenhill

"Prediko ne nje menyre te tille qe nese njerezit nuk e urrejne mekatin e tyre, ata do te te urrejne ty."~Martin Luther

"Nese Jezusi do te predikonte te njejtin mesazh qe predikuesit predikojne sot, Ai nuk do te ishte kryqezuar kurre" - Leonard Ravenhill

"Perpara se te predikoj dashuri, meshire dhe hir, une duhet te predikoj mekat,Ligj dhe gjykim." - John Wesley

"Predikuesit me syte e njome kurre nuk prodhojne predikime te thata" - Leonard Ravenhill.

"Jam i bindur qe gjeja me e madhe rreth Predikuesve Puritane ishte qe ata jetonin ne perjetesi 6 dite ne jave dhe zbrisnin ne toje diten e shtate. Predikuesit tane sot luajne golf te shtunen dhe vijne verdalle 5 ditet e tjera." - Leonard Ravenhill

"A e dini cfare nuk shkon me predikimin modern? Nje, nuk ka intesitet, dy, nuk ka madheshti dhe tre nuk ka perjetesi." - Leonard Ravenhill

"Herezia me e madhe ne Kishen Ungjillore Protestante ne Amerike (por edhe ne SHqiperi) eshte se nese ti lutesh dhe fton Jezus Krishtin te vije ne zemren tende', Ai me patjeter do te vije."
-Paul Washer

"Ajo qe keni nevoje te dini eshte se shpetimi eshte me ane te besimit dhe vetem me ane te besimit ne JEZUS KRISHTIN, dhe besimi ne Jezus Krishtin paraprihet dhe ndiqet nga pendesa."
-Paul Washer

"Lutja e Shpetimit ka derguar me shume njerez ne ferr, se cdo gje tjeter ne faqen e dheut." - Leonard Ravenhill, Paul Washer.

"A e mban mend heren e fundit qe nuk shkove ne krevat te flije gjume per shkak se njerezit po vdisnin pa Krishtin." - Leonard Ravenhill

"Ambicia ime me e madhe ne jete eshte te jem nje nga me te kerkuarit ne listen e djallit." - Leonard Ravenhill